Ig Nobel Night Big Event in The Netherlands

We are delighted to announce that on Ig Nobel Night (Thursday, September 20, 2012) there will be a grand, middle-of-the-night event in the Netherlands, at a beautiful theater, the Stadsgehoorzaal (pictured here), in the city of Leiden.

It begins at 11:00 pm (Leiden time) with live appearances by several Dutch Ig Nobel Prize winners and other notable people. Then everyone will watch a live projection of the Ig Nobel Prize ceremony, webcast in from Cambridge, Massachusetts. Afterwards, everyone will be served a delightful, light breakfast.

Details (in Dutch) are here below, and on the event’s Dutch web site:

Nederlandse Ig Nobel Night

DONDERDAG, 20 september 2012 23.00 – 03.30 uur 
Genre: Kennis&Werken   Locatie: Stadsgehoorzaal
€ 17,50 / € 10,- voor CJP en studenten

De Ig Nobelprijzen worden jaarlijks op Harvard University uitgereikt aan tien wetenschappers die met hun onderzoek mensen ‘eerst aan het lachen maken en daarna aan het denken zetten’. De 22ste  ceremonie is dit jaar op 20 september real time in Leiden – op een groot scherm – te zien in de Leidse Schouwburg. Voorafgaand aan de ceremonie is er een programma met onder andere tafelgesprekken met Nederlandse Ig Nobelwinnaars, de off-keynote speech, de verkiezing van het LFHCfS™-lid van het jaar, culturele intermezzo’s en de befaamde ‘24/7 lectures’ door prominente wetenschappers.

Een ware Ig Nobel Night, bestemd voor de grote schare fans in de academische- en onderzoekswereld, de pers en andere nieuwsgierige mensen die zich graag laten trakteren op een nacht vol hoogstaand wetenschappelijk en cultureel vertier.

Programma:

22.00 – 23.00 uur    Ontvangst in de Leidse Schouwburg

23.00 uur           Aanvang van programma bestaande uit de onderdelen:

  • tafelgesprekken met Nederlandse Ig Nobelwinnaars,
  • de off-keynote speech,
  • de verkiezing van het LFHCfS™-lid van het jaar (de wetenschapper (m/v) met het langste haar),
  • culturele intermezzo’s,
  • de befaamde ‘24/7 lectures’ door prominente wetenschappers, waarin zij in 24 seconden hun vakgebied mogen uitleggen, gevolgd door een samenvatting voor leken in zeven woorden.
  • een live verbinding met de Ig Nobel Prize Ceremony locatie, Harvard voor een sfeerimpressie